Άδειες Λειτουργίας

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την διαδικασία έκδοσης άδειων λειτουργίας για καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος , καταστήματα που παρέχουν  υπηρεσίες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, εργαστήρια τροφίμων, εκπαιδευτήρια , φροντιστήρια , γυμναστήρια κ.α.

Ο τρόπος λειτουργίας μας είναι ο εξής:

1)  Εξασφαλίζουμε ότι είναι εφικτό να εκδοθεί η Άδεια.  Πραγματοποιείται αυτοψία στον χώρο σας  ώστε να συγκρίνουμε την υπάρχουσα κατάσταση  με τα πολεοδομικά σχέδια και κατόπιν συζήτησης μαζί σας για το τι θέλετε να κάνετε σας ενημερώνουμε για ότι απαιτείται.

2)  Προχωράμε στην διαδικασία έκδοσης της Άδειας Εγκατάστασης και Λειτουργίας.  Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει από εμάς την σύνταξη του διαγράμματος κάλυψης, την μελέτη πυρασφάλειας, την  έκδοση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης και σχετικές βεβαιώσεις, κατόψεις, αρχεία ελέγχου και διάγραμμα ροής/μελέτη HACCP. Σε αυτή τη φάση χρειαζόμαστε από εσάς κάποια δικαιολογητικά και τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις.

Αναλαμβάνουμε την τακτοποίηση τυχόν αυθαιρεσιών με την εφαρμογή των κατάλληλων πολεοδομικών νομοθεσιών και διαδικασιών καθώς και όλη τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού πυρασφάλειας ώστε να είστε διασφαλισμένοι σε περίπτωση ελέγχου.  

Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία στην Υγειονομική Υπηρεσία , όπου συντάσσουμε τα κατάλληλα σχέδια κατόψεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει αλλά και τις ανάγκες σας για λειτουργική διαρρύθμιση του χώρου σας , μαζί με το διάγραμμα ροής και (αν χρειάζεται) μελέτη HACCP , ενώ συντάσσουμε τα αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών και σας ενημερώνουμε για το πως να συμπληρώνετε σωστά . Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το κατάστημα σας και φυσικά προσπαθούμε να μην αργήσουν την αυτοψία. Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία στον Δήμο για να καταθέσουμε φάκελο προέγκρισης και παραλαμβάνουμε την προέγκριση . Καταθέτουμε φάκελο για την Άδεια Λειτουργίας , παραλαμβάνουμε την Άδεια και σας την παραδίδουμε στο κατάστημά σας. Παρακολουθούμε όλη την πορεία για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και κολλήματα και σας ενημερώνουμε διαρκώς για να ξέρετε σε πιο σημείο βρισκόμαστε .

ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ως μηχανικοί πιστοποιούμε/υπογράφουμε ότι ο χώρος είναι νόμιμος , πληροί τις προδιαγραφές της Πολεοδομικής , Υγειονομικής και Πυροσβεστικής Νομοθεσίας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτή μας την υπογραφή . Είναι μια δουλεία την οποία κάνουμε με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό , έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι η επένδυση και ο κόπος που βάλατε στην επιχείρηση σας θα αποδώσουν καρπούς το συντομότερο δυνατόν .

Όμως υπάρχει και άλλη διάσταση : δεν είναι μόνο αν θα πάρουμε ή όχι την Άδεια , αλλά και πόσο γρήγορα θα την πάρουμε . Φανταστείτε τα ακόλουθα σενάρια : αργεί μία αυτοψία , έχει κολλήσει μια μελέτη και θέλουν διορθώσεις επί διορθώσεων , κάτι έγινε λάθος και πρέπει να γκρεμίσουμε και να ξανακτίσουμε το κατάστημα μας . Και περνάνε οι βδομάδες και ακόμα να βγει η Άδεια . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τρέχουν τα έξοδα , να μην υπάρχουν έσοδα και στο τέλος ακόμα και να πάρουμε την Άδεια η επιχείρηση να μην μπορεί να ορθοποδήσει .  Δυστυχώς αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας , είναι περιπτώσεις πραγματικές. Η Άδεια Λειτουργίας δεν είναι ένα απλό χαρτί , είναι μια πάρα πολύ σημαντική διαδικασία και θα πρέπει να προβληματιστούμε σε ποιον θα την αναθέσουμε . Σαφώς και δεν υποστηρίζουμε ότι με το που μας βλέπουν στις υπηρεσίες , τελειώνουν τις υποθέσεις μας αυθημερόν , αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι ξέρουμε το αντικείμενο Άδειες Λειτουργίας , ότι νοιαζόμαστε για την κάθε περίπτωση και ότι τρέχουμε πίσω από κάθε υπηρεσία.

el